on Czech about Klimakterium och könsbestämmer
Czech

on German about Klimakterium och könsbestämmer
German

on English about Klimakterium och könsbestämmer
English

on Spanish about Klimakterium och könsbestämmer
Spanish

on French about Klimakterium och könsbestämmer
French

on Greek about Klimakterium och könsbestämmer
Greek

on Italian about Klimakterium och könsbestämmer
Italian

on Dutch about Klimakterium och könsbestämmer
Dutch

on Portuguese about Klimakterium och könsbestämmer
Portuguese

on Swedish about Klimakterium och könsbestämmer
SwedishKlimakterium och könsbestämmer home page

 

 

 Klimakterium och könsbestämmer

Woman health. Klimakterium och könsbestämmer.

En kvinna sägs för att vara i klimakterium, efter hon har haft väck för ett fullt år utan perioder. Stunder mest kvinnor i Förenta staterna går till och med klimakterium runt om åldern av 51, numrerar ett litet ska erfar klimakterium som tidig sort som ålder 40 eller så sent som deras sena 50-tal. Sällan uppstår klimakterium efter ålder 60. När klimakterium diagnostiseras för ålder 40, är det ansett att vara onormalt eller för tidigt klimakterium.

Som hormonet jämnar nedgången, mönstrar en kvinna av menstrual blödning blir vanligt ojämn. Många kvinnor erfar lätt, hoppade over eller sena perioder för flera månader till ett år, för deras perioder stoppar alldeles. Några kvinnor kan erfara tung-än-det normala blödning. Det är viktigt att realisera att, tills klimakterium är färdigt, en kvinnastillbild kan bli gravid, även om perioder är ljusa eller felande.

Som estrogen jämnar nedgången, slida den naturliga smörjmedelminskningen. Fodrar av slidan blir gradvist thinner och mindre resår (som mindre är kompetent att sträcka). Dessa ändringar kan orsaka könsbestämmer för att vara obekväma eller smärtsamma. De kan också leda till inflammation i slidan som är bekant som atrophic vaginitis. Dessa ändringar kan göra en kvinna troligen för att framkalla vaginal infektioner från jäst eller bakterie- urin- områdesinfektioner för overgrowth och.

Därför att kvinnor kan stilla blivna gravida stunder som de är perimenopausal, manipulerar kan göra ett graviditetstest, när en kvinna perioder blir ojämna, infrequent eller ljusa. I vissa fall testar ett blod för jämnar av detstimulerande hormonet (FSH) kan rekommenderas. FSH jämnar är normalt kicken i klimakterium, så kicken FSH jämnar kan hjälpa att bekräfta att en kvinna är i klimakterium.

Another testar är endometrial biopsi. En endometrial biopsi är ett kontorstillvägagångssätt som ett mycket litet lappar i av endometrial silkespapper från insida som, livmodern tas och undersöks under ett mikroskop för tecken av cancer. Detta testar kan göras, när en kvinna har ojämnt, frekventerar eller skurkrollblödning, men det rekommenderas inte rutinmässigt som en testa för klimakterium.

Perimenopause varar vanligt tre till fem år, men den kan ta så fåtal som två år eller så många som åtta år för några kvinnor. Ändringarna i förkroppsliga som uppstår under klimakteriumjumbon för vila av en kvinna liv. Förbättra med tiden, However hoat exponerar vanligt, passande frekventerar mindre och mindre strängt

Ett nummer av läkarbehandlingar är van vid fest tecknen av klimakterium. Den behövda typen av läkarbehandlingen är ett invecklat beslut, och varje kvinna bör diskutera utfärda med henne manipulerar. Den ska behandlingen beror på vilka tecken är mest jobbig och hur jobbigt de är.

Emellertid nytt bevisa har visat att det finns något riskerar tillhörande med bruket av dessa mediciner. Förhöjning för Estrogenterapicanen riskera av hjärtsjukdomen, slår, bröstcancer och blodproppar i ett litet nummer av kvinnor. Å ena sidan förhindrar det bryter och canminskning riskera av koloncancer. Därför är beslutet som använder hormonutbytesterapi till festtecken av klimakterium, ett individbeslut. En kvinna bör tala till henne manipulerar om riskerar och gynnar av hormonutbytesterapi för henne.

Läkarbehandlingar liksom venlafaxinen (Effexor) och paroxetinen (Paxil) är det första primat för kvinnor med hoat exponerar ofta vem inte är på hormonutbytesterapi. De avlöser tecknen av hoat exponerar i 60% av kvinnor.

Gabapentinen (Neurontin) som måttligt är effektiv, i hoad behandling, exponerar. Gabapentins är huvudsakliga biverkning drowsiness. När du tar det på läggdags kan hjälpa att förbättra hoad sömnstundminskning exponerar.

Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) och andra liknande droger är de effektivaste medicinerna som kan vara van vid båda förhindrar och festosteoporosis. Dem förhöjningbentäthet och minskning som riskera av bryter.

Den Raloxifene (Evista) drogen har något av det välgörande verkställer av estrogen utan ökande riskerar av bröstcancer. Det är effektivt i byggnadsbenstyrka, och förhindra bryter.

Bruket av soyprodukter i banta liksom tofuen kan ha att gynna för några kvinnor. Soy har lilla belopp av phytoestrogens (växtestrogens) som kan hjälpa att avlösa hoat exponerar. Forskare spekulerar att de soy-based bantar av japanska kvinnalekar som en roll, i hoat att förhindra, exponerar. Emellertid är det inte fri huruvida japanska kvinnor har mer få att hoas exponerar, eller huruvida anmäler de detta problem mindre ofta.

Det finns inte något förhållande mellan tiden av en kvinna första period och hennes ålder på klimakterium. Åldern på klimakterium påverkas inte av en kvinna race, höjd, numrerar av barn eller bruk av muntliga preventivmedel.

Huvudvärkar bloating, retlighet, fördjupning och tröttar ut är rättvisa några av de otrevliga tecknen av det premenstrual syndromet, som påverkar miljoner av kvinnor varje månad. Men lyckligtvis, PMS -- though brett trott för att vara ett resultat av ändringar i hormon jämnar under en menstrual kvinna cyklar -- inte helt är det okända som en kvinna kontrollerar.

Många kvinnor passerar cyklar igenom efter cyklar, blissfully omedvetet av resningen, och att falla av dessa hormon undantar under närmare detalj flera dagar av blödning. Så många, som one-third av kvinnorna, lider emellertid otrevliga tecken som korrelerar med de hormonal växlingarna under speciellt jumbon 7 till 14 dagar av deras månadstidning, cyklar. För kanske 1 i 10 av dessa kvinnor tecknen--kallat premenstrual syndrom eller PMS--besvära dem nästan varje månad, stund som andra kvinnor lider endast intermittent.

Västra samhälle har gjort lätt av premenstrual syndrom på många orsakar, med populära underhållare som knäcker skämt om kvinna wild moodgungor på ”den tid av månaden.”Bara sanningen är, PMS kan vara ett svårt, ibland allvarligt, problemet för kvinnor.

Fördriva några kvinnor kan erfara dessa tecken intermittent, omkring ett i 10 erfar dem varje månad, enligt Eades. För omkring en i 20 kvinnor kan PMS bli så sträng, att den orsakar allmän fördjupning i dagligt liv, enligt nya val i naturligt läka av Förhindrande Tidskrift.

Ökande bevisa shows som det premenstrual syndromet som också kan, startas av dietary brister i bestämda vitaminer eller mineraler, speciellt magnesium. Röd blodcellmagnesium jämnar i PMS-tålmodig har visats för att vara markant lower än i det normala betvingar.

Många kvinnor accepterar premenstrual syndrom som ett faktum av liv och lider bara till och med det, men det finns många naturligt botar tillgängligt för att hjälpa att förhindra och fest knipen och plågor av PMS. Gilla alla som är vård-, utfärdar, det rättvisa takes erkännanden som du kan hjälpa för att kontrollera långt som dig, känselförnimmelsen, genom att ge sig som är ditt, förkroppsligar vad den behöver.

Stilla experter är inte säkra exakt vad orsakar PMS. Någon forskning visar att den har förbundit till hormonal ändringar som uppstår under en menstrual kvinna cyklar. Tecknen kan uppstå under ovulation eller rättvist för menses, eller de kan visas, att försvinna, och att visa igen under samma cykla. För omkring en i 20 kvinnor är kombinationen så dåligan att den skapar en allmän fördjupning som påverkar dagstidningen jagar av deras liv.

Om du har menstrual problem, kan du lättar dem med bantar. Forskare har långt bekant som matcanpåverkan den kvinnliga hormonestrogenen, den röra menstruationen, och, som kolhydrat anknytas starkt till det premenstrual syndromet (PMS). Nu avslöjer forskning att förvåna nya ledtrådar om hur bestämda matar och nutrients, inklusive calcium, manganese, och speciellt dietary fett och cholesterol, kan påverkanmenstruationen.

Chlorellaen förstärker immunförsvaret, främjar den vård- tarmen, hjälper att avgifta förkroppsliga, lättar peptic, och duodenal sår, slagsmålinfektion, och hjälp som ska motverkas tröttar ut, och moodgungor som är tillhörande med det premenstrual syndromet (PMS) och perimenopause.

Klimakterium och könsbestämmer. Woman health.


Definitioner och benämner på denna sida

Chlorella


Estrogen


Klimakterium


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsi


Estrogen


Fördjupning


Hormon


Osteoporosis


Premenstrual syndrom


Progesterone


Spänning


Testosterone


Ångest


övergångsålder


Czech republic private plastic surgery and dental care clinic offer full range cosmetic procedures.


 

 

 

 

 

Sitemap

Information i detta dokument omkring Woman health namngett Klimakterium och könsbestämmer är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Woman health. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Woman health till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Service Group of America, Woman health department.